Destination wedding – Island

Här kommer lite mer från vårt underbara destinations bröllop som vi fotograferade i Akureyri, Island, Augusti 2015. Vi är helt förälskade! När vi tog flyget från ett kallt och regnigt Sverige till ett ännu kallare Island hade vi ingen aning om vad som väntade oss, eftersom det var vårt första bröllop utomlands. Men kärleken och vänligheten från brudparet och deras familj gjorde verkligen att vi kände oss som en given del av bröllopet och det kändes som att vi känt varandra hur länge som helst. När dagen kom till sitt slut blev vi till och med inbjudna att stanna som gäster på bröllopsmiddagen!  Även om vi inte förstod mycket ord under talen var vi verkligen berörda av känslorna i luften. Äkta kärlek!

Akureyri som är en av Islands största städer efter Reykjavik var en otroligt mysig liten hamnstad. För att komma dit fick vi efter flyget till Reykjavik åka buss i ca 8 timmar rakt genom landet, mellan höga berg och djupa dalar. I de flesta länder hade det säkert tagit en evighet, men eftersom det fanns så mycket att titta ut på gick det förvånansvärt snabbt. Vi anlände till Akureyri på torsdagen innan bröllopet och hade då möjlighet att se oss omkring. Vi mötte även upp brudparet Linda & Ingvar, som vi tidigare bara pratat med över Skype. De visade oss de mest fantastiska platser som låg bara ca 5 min från deras lägenhet och vi hittade direkt några favoritplatser för porträttfotograferingen.

På bröllopsdagens morgon åkte Mathilda med Linda till den lokala frisören mitt inne i den lilla staden. Färgglada små hus med världens utsikt i bakgrunden, åt vilket håll man än tittade.  Hemma i lägenheten fortsatte makeup, påklädnad och diverse förberedelser. Lindas mamma, som även var hennes ”tärna”, bar enligt tradition en isländsk folkdräkt. Linda hade drömt om sin bröllopsdag ända sen hon var liten och visste redan då hur hon ville ha den – naturlig och vacker. Med sitt långa mörka hår i lockar längs ryggen, en enkel blomster krans i håret och den special designade klänningen var hon nog en av de vackraste brudar vi sett! Samtidigt hemma hos Ingvars mormor fotograferade Fredrik hans förberedelser. Dessa som till största del bestod av att kamma och lägga rätt hans mäktiga skägg. Ingvar passade otroligt bra i sin mörkblå kostym med en matchande rutig fluga. Det perfekta brudparet helt enkelt!

Vigseln och dagen över lag var otroligt känslofull då Ingvars pappa och farfar bara någon vecka innan hade gått bort. Men det hindrade inte ett starkt brudpar från att genomföra sin viktiga dag och försöka fokusera på kärleken och glädjen. Isländsk tradition skiljer sig en del från de svenska bröllopen, här är någon av föräldrarna bestman/tärnor till sina barn. En annan tydlig skillnad är att man sitter ner i kyrkan, först på var sin sida – för att sedan flytta över till samma sida efter ceremonin. Det kände vi även igen från några av våra tidigare norska-bröllopskunder. Sång och musik stod familjerna själva för, då alla var väldigt musikaliska. Väldigt vackert och berörande, framförallt då Ingvars mamma tillsammans med några andra familjemedlemmar som kör gick upp och sjöng. Inte ett öga var tort.

Där efter var det dags för porträtten, som vi så länge väntat på! Efter en solig dag öppnade sig himlen precis när brudparet gick ut på kyrktrappan. Vi hade fått höra att vädret kunde vända väldigt snabbt på Island, och det stämde verkligen. När porträttrundan var slut och vi begav oss tillbaka till festlokalen sken solen igen.  Men vi är otroligt glada för den mäktiga och dramatiska himmel vi hade som bakgrund. Dock blev det även väldigt dimmigt och det tog tyvärr bort lite av hur pass nära bergen faktiskt är. En stor eloge till brudparet som inte såg regnet som ett hinder utan lät oss köra på med vår inplanerade porträttrunda. Totalt fotograferades porträtt i ca 1,5 timme men vi hade säkert kunnat fortsätta dubbelt så länge! ”Vi MÅSTE stanna här, och här och där och här”, ja ungefär så gick konversationen. Ändå höll vi oss till samma location, men med säkert 1000 olika bakgrunden som alla var lika vackra. Linda & Ingvar var så naturliga och lätta att fotografera, vi hade en fantastiskt trevlig stund tillsammans!

Som sagt, vi älskar Island! Det är verkligen något speciellt över det landet och man kan inte riktigt förstå att det är verkligt.  Vi är så glada att vi fått möjlighet att göra denna resa och håller tummarna att vi får återvända inom kort!


photodesign_iceland_090photodesign_iceland_093photodesign_iceland_094photodesign_iceland_092photodesign_iceland_001photodesign_iceland_002photodesign_iceland_003photodesign_iceland_004photodesign_iceland_005photodesign_iceland_006photodesign_iceland_007photodesign_iceland_008photodesign_iceland_009photodesign_iceland_010photodesign_iceland_011photodesign_iceland_012photodesign_iceland_013photodesign_iceland_014photodesign_iceland_015photodesign_iceland_016photodesign_iceland_017photodesign_iceland_018photodesign_iceland_019photodesign_iceland_020photodesign_iceland_023photodesign_iceland_025photodesign_iceland_027photodesign_iceland_028photodesign_iceland_029photodesign_iceland_030photodesign_iceland_032photodesign_iceland_033photodesign_iceland_034photodesign_iceland_035photodesign_iceland_036photodesign_iceland_037photodesign_iceland_039photodesign_iceland_038photodesign_iceland_083photodesign_iceland_084photodesign_iceland_040photodesign_iceland_042photodesign_iceland_043photodesign_iceland_044photodesign_iceland_045photodesign_iceland_046photodesign_iceland_049photodesign_iceland_051photodesign_iceland_052photodesign_iceland_054photodesign_iceland_055photodesign_iceland_057photodesign_iceland_059photodesign_iceland_060photodesign_iceland_061photodesign_iceland_062photodesign_iceland_063photodesign_iceland_064photodesign_iceland_067photodesign_iceland_068photodesign_iceland_069

Leave a reply