Bröllop och Corona – Kan man planera bröllop ändå?

31 mars, 2020

Kan man planera bröllop tros Corona? Svaret är Ja! Stängda gränser ute i världen, begränsningar för våra äldre/sjuka och ovissheten om man kommer att utöka förbudet mot folksamlingar. Vi förstår att det är det sista man vill tänka på när man planerar sitt bröllop. Men med förberedelser och kreativitet kommer ni ändå att få en underbar bröllopsdag i Sverige!

Ha en plan-B
Håll er lugna och fortsätt följa den information som ges. Var förberedda genom att börja överväga en plan-B för värsta tänkbara senario. 

Ställ inte in – ställ om
Många som skulle ha gift sig i vår, flyttar nu fram sitt bröllop till hösten eller 2021. Vi förstår att detta inte är något man vill göra, men vad händer om ni måste? Se fördelen med att flytta till en annan årstid, få mer tid till er planering och tänka igenom alla detaljer. Avbokningar är förödande för alla inblandade då många är småföretagare som inte kommer att klara sig.
Kommunicera med er bröllopslokal, fotograf, florist, musiker och andra inblandade företag. Förhoppningsvis kommer de vara förstående och hjälpa er.

Vigseln nu och festen senare?
Om man inte kan ha sin vigsel i kyrkan, planera er ceremoni utomhus istället. Bjud på kaffe och bröllopstårta och fira tillsammans på dagen. Den riktiga festen kan ni anordna vid ett annat tillfälle längre fram.

Sänd bröllopet live
Om bröllopet blir av men ni bara har ett fåtal gäster överväg era alternativ att ha med fler gäster live via dagens teknologi istället, så att de fortfarande kan se bland annat vigseln hemifrån.

Överväg en Elopement
Något som blivit allt mer populärt är Elopements. Tänk er att ni ger er ut på ett äventyr tillsammans och vigs på en fantastisk och oväntad plats. Kanske ensamma med vigselförrättare och fotograf eller tillsammans med närmaste familjen. Det viktigaste är er kärlek till varandra! Läs mer här!

Beställ inte från utlandet om du behöver dina grejer snabbt
Undvik att beställa från tex Wish och andra leverantörer utomlands om du vill vara säker på att dina saker ska hinna komma fram. Stöd lokala och svenska småföretagare, vi behöver hjälpas åt i dessa tider! Tänk även på att leveranstider generellt är långa i vanliga fall på tex klänningar mm. Var ute i god tid och ha alltid en back-up. 

Vågar vi boka er till vårt bröllop?
Vi vill att ni ska veta att vi självklart ger er möjlighet att ändra datumet/bokningen om så skulle behövas. Med det sagt, var inte rädda för att boka oss för ert bröllop! Den bokningsavgift som ni betalar vid bokning flyttas bara med till det nya datumet om så skulle behövas.

Om ni har några frågor eller funderingar är det bara att skriva till oss. Vi finns här för er och är redo att hjälpa till med allt vi kan. 

Ta hand om er och era nära/kära!  
Varma hälsningar,  Mathilda & Fredrik

SHARE THIS STORY

TILLTALAS DU AV VÅRA BILDER

VILL DU BOKA OSS

TILL DITT BRÖLLOP`?Å

SKICKA FÖRFRÅGAN