FÖREVIGA

MINNEN

När bröllopet är över och minnena börjar blekna, då återberättar vi er dag för er - så som den var! Allt från små till stora ögonblick.


Kontakta oss!

HUR FUNGERAR DET?å

SÅ HÄR SER PROCESSEN UT FRÅN BOKNING TILL LEVERANS

Här kan du läsa mer om hur det fungerar att anlita oss. Längst ner finner du även svar på de vanligaste frågorna vi får. (FAQ). Tveka inte att kontakta oss om det är något mer du undrar över.

STEG 03

STEG 04

STEG 02

STEG 01

Vi fotograferar ert bröllop

Vi ses och planerar fotograferingen

Bokningsavgift betalas och kontrakt signeras

Ni skickar en förfrågan

VAD INGAR?

DET HÄR INGÅR I VÅRA BRÖLLOPSPAKET FRÅN 5 TIMMAR

Förutom själva fotograferingen, vad är det egentligen du får när du bokar oss som din bröllopsfotograf? Nedan kan du läsa mer om vad som är inkluderat i priset.

MÖTAS

Vackra bilder börjar med en bra planering. Allt från förberedelser på morgonen till bilder i solnedgången. Vi är här för er från bokning till slutleverans, så tveka inte att kontakta oss vad än behöver hjälp med!

Vi bokar in ett möte Ca 1-2 månader innan bröllopsdagen och då sätter vi de exakta tiderna för när ni vill att jag börjar/slutar. Då har ofta de sista detaljerna fallit på plats för er som brudpar och vi kan då gå igenom alla era önskemål och ett detaljerat schema för dagen. Har ni möjlighet att träffas i Helsingborg tar jag gärna planeringsmötet över en fika, i de flesta fall är våra brudpar utspridda världen över och det går lika bra med ett möte över telefon eller videosamtal.

PLANERINGSGUIDE

Vi har sammanställt våra tips och idéer för bröllop i en unik guide för våra brudpar. Efter 11år som bröllopsfotografer, snart 200st fotograferade bröllop och ett eget bröllop har vi så mycket att dela med oss av till er! Vi visar exempel på schema/upplägg för bröllopsdagen, tipsar om hur ni får de bästa möjliga bilderna och var hittar inspiration och rekvisita.

bohemiskt bröllop i Linköping

RESA

Vi utgår från Helsingborg och resekostnader är inkluderade i paketen för bröllop i Skåne/Halland. Utanför tillkommer köring/flyg/tågbiljett och eventuellt boende.

Vi reser gärna till dig oavsett var i Sverige du bor - eller utomlands!

FOTOGRAFERING

Ni väljer ett paket med antal timmar ni vill ha fotograf på er dag. Det beror på vilka delar av dagen ni vill få med, fråga oss gärna om du är osäker hur många timmat som behövs.

Varje brudpar är unikt, liksom sättet att kramas, pussas och hålla hand. Vi vill berätta Er historia – bara naturligt, avslappnat och med äkta kärlek. Givetvis finns vi där och guidar er igenom vår porträttsession (bilderna på bara er), ser till att allt ser bra ut och ger er riktlinjer i form av viss posering, men vi vill inte lägga oss i för mycket hur just NI är. Detta för att fånga er så naturligt som möjligt i olika moment, vår stil är dokumentär och vi ber därför tex aldrig våra brudpar att titta in i kameran. Vi jobbar så diskret vi kan under hela dagen och dokumenterar allt, som vi ser, sker under tiden vi är på plats.

REDIGERING

Medan ni njuter av de härliga minnen ni har från dagen, kanske till och med åker iväg på er bröllopsresa, sätter vårt arbete framför datorn igång! Bilderna genomgår en grundläggande redigering, bild för bild, och levereras i både färg och svart/vit. Vi ser till att de får vår personliga tuch och bildstil. Redigering i form av ljus, kontrast, färgbalans mm. Vår bildstil är skarpa bilder med fokus, dova färger och mjuka toner.  Vi resonerar som så att om det är en mörk dag, ja då blir bilderna naturligt lite mörkare – och tvärt om.

De svart/vita är precis som bilderna i färg redigerade bild för bild, för att återge en perfekt ton av ljus, skuggor och kontraster.

PERSONLIGT WEBGALLERI

När bilderna börjar bli klara får ni tillgång till ert personliga onlinegalleri, där ni kan återuppleva dagen för första gången men även dela med er av era fantastiska dag till familj/vänner online.

Ett par dagar efter bröllopet får ni se en sneak peak. Resten av bilderna levereras ca 5 veckor efter bröllopsdagen.


Här kan ni ladda ner bilderna och börja använda dem direkt!

USB-BOX & Printar

Alla era bilder på ett vackert USB-minne i en box. Vi bjuder även på ett par utvalda utskrifter. Med “alla bilder” menar vi de bästa bilderna från de timmar vi är med under bröllopsdagen. Vi eftersträvar att hålla en så hög kvalitet som möjligt, därför är det endast bilder som håller denna kvalitet som levereras.  I avtalet vi skriver mellan brudpar och fotograf står att vi ska leverera ca 30-60 bilder/timme. Antalet varierar utifrån tex hur många gäster ni har, hur mycket tid vi har till porträttfotografering och hur många detaljer det finns. Vi vill att ni ska kunna se tillbaka på er dag som en helhet! Till bilder som inte håller denna kvalitet räknar vi tex ofrivilliga blinkningar/grimaser eller där personen i bild helt enkelt inte fastnat.

RÄTTIGHETER

Ni får använda bilderna fritt och får därför bilderna i största möjliga format för att själva kunna skriva ut och de göra förstoringar ni önskar. Bilderna får användas på internet och i sociala medier, gärna med en by-line att det är vi som fotograferat, tex “Foto: www.photodesign.nu” eller tagga oss.

Önskar ni hjälp med efterbeställningar från oss kan vi hjälpa er med allt från prints till fotoböcker. De fotoböcker vi erbjuder är exklusiva och vi delar gärna vår prislista gällande dessa.

FAQ

SVAR:

FRÅGA:

Vi vill boka! Hur går vi tillväga?

Ni har kikat runt på vår hemsida och älskar det ni ser. Börja med att fyll i formuläret under kontakt, så utförligt som möjligt för att fråga om vi är lediga på ert datum. Vi fotograferar endast ett begränsat antal bröllop varje år så vänta inte med att skicka en förfrågan – många är ute mer än ett år i förväg!


Är vi tillgänga på ert datum och allt känns som en “perfect match” mellan oss som fotografer och er som brudpar går vi vidare till bokning! För att boka betalar ni in en bokningsavgift på 30% av det totala beloppet och vi skriver avtal på vad vi kommit överens om. Detta som en trygghet för bägge parter, att ni har valt oss som fotografer och att vi har låst ert datum i vår kalender. När detta är färdigt är allt bokat och klart! Det går ej att preliminär boka, utan det är först till kvarn som gäller.

SVAR:

FRÅGA:

Ca 1-2 månader innan bröllopsdagen är det dags för ett planeringsmöte, då har förmodligen alla tider och den sista planeringen inför bröllopsdagen blivit spikad. Antingen hörs vi via skype/telefon eller om ni har vägarna förbi Helsingborg så ses vi gärna över en fika! Vi pratar mer om er och era tankar/önskemål samt går igenom bröllopsdagen detaljerat. Givetvis får ni maila eller ringa oss om det dyker upp fler frågor eller bara vill bolla idéer med oss generellt gällande bröllopet. Vi har gör en noggrann planering av er dag och ni kan känna er helt trygga med att överlämna fotograferingen åt oss!

Träffas vi innan bröllopet?

FRÅGA:

SVAR:

Hur fungerar det med betalningen?

Vi fakturerar 30% av paketpriset som betalas vid bokning i så kallas bokningsavgift.

Fakturan med det resterande beloppet betalas in en vecka innan bröllopsdagen. Ni har möjlighet att delbetala fram tills dess.

FRÅGA:

SVAR:

Medan ni njuter av de härliga minnen ni har från dagen, kanske till och med åker iväg på er bröllopsresa, sätter vårt arbete framför datorn igång! Bilderna genomgår en grundläggande redigering och levereras i både färg och svart/vit. När bilderna börjar bli klara får ni tillgång till ert onlinegalleri, där ni kan återuppleva dagen för första gången men även dela med er av era fantastiska bilder till familj/vänner online. Kort tid efter detta levereras även en box med era högupplösta bilder på ett vackert USB-minne och ni kan direkt börja använda dem för att framställa egna utskrifter och förstoringar. Önskar ni professionella produkter som tavlor och prints kan vi även hjälpa er med detta.

Vad händer efter bröllopsdagen?

FRÅGA:

SVAR:

Vi träffades när vi studerade till fotografer, sedan startade vi företag tillsammans och under en lång period fotograferade vi alltid som ett team. Nu är det mest Mathilda som fokuserar på bröllop, men vi båda är aktiva fotografer i vårt gemensamma företag. Fredrik är dock specialist på andra områden som tex interiör och bostäder.

Varför är ni två fotografer?

FRÅGA:

SVAR:

Vi levererar alla bra bilder till våra brudpar. Med “alla bra bilder” menar vi de bästa bilderna från de timmar vi är med under bröllopsdagen. Vi eftersträvar att hålla en så hög kvalitet som möjligt, därför är det endast bilder som håller denna kvalitet som levereras.  I avtalet vi skriver mellan brudpar och fotograf står att vi ska leverera ca 30-60 bilder/timme. Antalet varierar utifrån tex hur många gäster ni har, hur mycket tid vi har till porträttfotografering och hur många detaljer det finns. Vi vill att ni ska kunna se tillbaka på er dag som en helhet! Till bilder som inte håller denna kvalitet räknar vi tex ofrivilliga blinkningar/grimaser eller där personen i bild helt enkelt inte fastnat.

Hur många bilder får vi?

FRÅGA:

SVAR:

Varje brudpar är unikt, liksom sättet att kramas, pussas och hålla hand. Vi vill berätta Er historia – bara naturligt, avslappnat och äkta kärlek. Givetvis finns vi där och guidar er igenom vår porträttsession, ser till att allt ser bra ut och ger er riktlinjer i form av viss posering, men vi vill inte lägga oss i för mycket hur just NI är. Detta för att fånga er så naturligt som möjligt i olika moment, vår stil är dokumentär och vi ber därför tex aldrig våra brudpar att titta in i kameran. Vi jobbar så diskret vi kan under hela dagen och dokumenterar allt, som vi ser, sker under tiden vi är på plats.

Vilken typ av bilder kan vi förvänta oss?

FRÅGA:

SVAR:

Redigerar ni alla bilder?

Ja! Vi vill såklart sätta vår egen touch på dem. Vi börjar alltid med en grundläggande redigering i form av ljus, kontrast, färgbalans mm. Vår bildstil är skarpa bilder med fokus, dova färger och mjuka toner.  Vi resonerar som så att om det är en mörk dag, ja då blir bilderna naturligt lite mörkare – och tvärt om.

FRÅGA:

SVAR:

Vi bjuder på samtliga bilder i både färg och svart/vit. De svart/vita är precis som bilderna i färg redigerade bild för bild, för att återge en perfekt ton av ljus, skuggor och kontraster.

Får man bilder även i svart/vit?

FRÅGA:

SVAR:

Våra brudpar kan använda bilderna fritt och får därför bilderna i största möjliga format för att själva kunna skriva ut och de göra förstoringar man önskar. Bilderna får användas på internet och i sociala medier, med en by-line att det är vi som fotograferat, tex “Foto: www.photodesign.nu”.

Hur får vi använda bilderna?

FRÅGA:

SVAR:

Behöver ni mat och dryck under bröllopsdagen?

När vi är med under middagen, från 8 timmar och uppåt, uppskattar vi att få något att äta.