6 frågor om Elopement i Sverige

30 mars, 2020

Tidigare har det varit vanligast att ha elopement utomlands, många av bilderna i detta inlägg är från Island. Men med tanke på Corona och den stundande situation i världen har dock en tanke väckts – kan vi inte göra trenden vanligare här hemma i vårt vackra Sverige? Varför inte passa på att bara rymma iväg – ni två – till er favorit plats i Sverige?! Skapa en oförglömlig dag tillsammans och vi förevigar minnet av den!

Elopement är inte för alla, men här kommer svaret på 6 vanliga frågor för er som är intresserade.

1. Vad är elopement och kan man ha elopement i Sverige?

Elopement innebär att man rymmer iväg och gifter sig. Förr smög man in till rådhuset men idag finns så många fler alternativ! Tänk er att ni ger er ut på ett äventyr tillsammans och vigs på en fantastisk och oväntad plats. Kanske ensamma med vigselförrättare och fotograf eller tillsammans med närmaste familjen. Som ett mini-bröllop helt enkelt. Det behöver inte ens vara hemligt utan bara ett personligt val.

2. Vem passar elopement bröllop för?

Är du begränsad i din bröllopsplanering pga Corona och att det inte går att samla så många gäster du vill bjuda samt att de äldre kan inte närvara? Men ni kanske ändå vill gifta er just nu?

Eller tycker du att det känns jobbigt att planera ett storslaget bröllop, där ni står mitt i centrum bland massor av gäster. Låter det skönt att slippa sätta ihop gästlistor och leta efter en lokal? Vill ni istället lägga allt fokus på er två och er kärlek till varandra? Lyssna inte på alla “måsten” och hur ett traditionellt bröllop “bör” vara. Huvudsaken är att det känns rätt för er!

Kanske tycker ni att det är orimligt mycket pengar som läggs vid ett traditionellt bröllop. Med en elopement kan ni spara in massor pengar och istället lägga en mindre summa på det ni tycker är viktigast. Halvera er budget och ha en elopement på din drömplats, med din drömfotograf och i din drömklänning. Ni kan helt enkelt skapa ert absoluta drömbröllop!

Destination bröllop på Island
3. Vad kan man göra för elopement i Sverige?

Det är bara fantasin som sätter gränserna! Barfota på stranden? Ge er ut och vandra i skogen? På en äng? I en båt? ha en picknick? Åka luftballong? I Sverige och Skåne finns gott om vackra platser ute i naturen, vilken plats trivs ni bäst på? Kanske har ni ett eget guldkorn som ligger er extra varmt i hjärtat?

4. Vad har man på sig?

Nästan alla väljer att fixa smink/hår och klänning inför sin elopement, precis som till ett traditionellt bröllop. Vanligtvis uppklätt på något vis, men det finns inga regler för att man ska ha vit klänning eller liknande.

5. Kan man fira ändå?

Ja, självklart! Bara för att ni “rymmer iväg” innebär inte att ni inte ha ha en stor fest efteråt. Samla era favorit personer och fira det galna ni har gjort. Ni behöver inte hyra en lokal, det räcker gott och väl att vara hemma eller i trädgården?

6. Hur gör vi?

Svårt att veta var ni ska börja? Vill ni ha hjälp att bolla tankar?
Kontakta oss så hjälper vi er! Skriv till oss och berätta hur era tankar går, vi svarar så fort vi kan! hello@photodesign.nu

SHARE THIS STORY

TILLTALAS DU AV VÅRA BILDER

VILL DU BOKA OSS

TILL DITT BRÖLLOP`?Å

SKICKA FÖRFRÅGAN