Hur väljer vi bröllopsfotograf?

14 september, 2018

Vad kul att du har hittat hit i jakten på bröllopsfotograf. Vi förstår att du kanske ställer dig frågan “Hur väljer vi bröllopsfotograf?”.  Bröllopsbilder är en investering som kommer att vara med er i resten av livet. Därför är beslutet oerhört viktigt. Med erfarenhet från över 150st bröllop vill vi dela med oss av våra bästa tips när det kommer till att hitta rätt bröllopsfotograf för dig!

1. Vem är fotograf?

Idag är det många som är intresserade av fotografering och kallar sig fotograf. Därför finns en risk att några väljer att låta en vän eller bekant (som inte är professionell fotograf) fotografera sitt bröllop. Men det handlar om så mycket mer än vilken kamera eller hur duktig personen är på att fotografera annat än just bröllop. Bröllop i sig är en väldigt speciell typ av fotografering. Det krävs både erfarenhet och planering. Det går helt enkelt inte att förlita sig på slumpen. Dessutom kan en bröllopsfotograf ofta förutse vad som kommer att ske för att fånga ögonblicken på bäst möjliga sätt. Med en professionell fotograf kan du släppa allt som har med dokumentering att göra och vara säker på att han/hon vet vad som ska göras.  Att denne levererar hög kvalitet oavsett om det är sol, regn, ljust eller mörkt.  Tips – billigast är sällan bäst!

Hur väljer vi bröllopsfotograf?


2. Fotografens stil

Idag finns otroligt många fotografer och nästan lika många stilar. Ljust, mörkt, dramatiskt, konstnärligt? Dokumentärt eller traditionellt? Det är viktigt att du tilltalas av majoriteten av de bilder som du ser hos fotografen.  Titta därför på många bilder för att försäkra dig om att det är stilen du gillar! De flesta bröllopfotografer visar exempel från hela bröllop på sin hemsida. Du måste dock ha förståelse för att varje bröllop är unikt och att förutsättningar som ljus, plats och väder påverkar bildernas karaktär. En stil hänger till viss del på efterarbetet så som hur bilder redigeras, men lika mycket hur varje fotograf fotograferar och komponerar bilderna under en bröllopsdag.

Hur väljer vi bröllopsfotograf?


3. Paket och priser

Undersök och jämför paket och priser hos olika fotografer. Vad är viktigt för er och vad ingår faktiskt i det du betalar för? Hos vissa fotografer ingår enbart fotograferingstiden och du får i efterhand köpa till de bilder du är intresserad av. Hos andra ingår alla bra bilder från tiden i priset. Får du tillgång till digitala filer så att du själv kan skriva ut och förstora i efterhand? Eller måste du gå genom fotografen och betala extra för detta? 

Bröllopspaketen baseras oftast på antalet timmar man vill ha fotograf på plats. Om bröllopsfotografering är en budgetfråga för er, välj hellre ett mindre paket hos en professionell fotograf än en heldag med en amatör.

Hos oss ingår alla bra bilder från dagen, i både färg och svart/vit. Vi tycker det är roligare att ni får ta del av allt och kan använda era bilder hur ni själva vill. Det är ju faktiskt era bröllopsbilder! Se våra paket och priser här.

Hur väljer vi bröllopsfotograf?


4. När ska man boka?

Boka i god tid! Våra brudpar bokar nästan ett år i förväg. Lördagar är populära och fylls snabbt upp i kalendern. Med andra ord – när ni bestämt ett datum är det bra att boka fotograf direkt!

På vår hemsida hittar du fler bilder med urval från hela bröllop, aktuella priser och mer info. Tilltalas du av vår bildstil och vill boka? Börja med att fylla i formuläret under “kontakt” längst upp i menyn till höger så återkommer vi så fort vi kan.

Hur väljer vi bröllopsfotograf?


5. Hur väljer vi bröllopsfotograf då?

Sammanfattningsvis, sätt er ner tillsammans och fundera över vad ni gillar. Vad är er budget, vilken stil som tilltalar er och vem som är personen bakom kameran. Hur som helst så ska ni känna att det ni önskar och visualiserar till era bilder kommer att kunna uppfyllas av denne. Stämmer era personligheter överens med fotografens? Personen ska vara med er flera timmar på er viktiga dag. Därför är det viktigt att ni känner att ni kan lita på er fotograf. När du har hittat en som känns rätt – vänta inte med att skicka din förfrågan!

SHARE THIS STORY

TILLTALAS DU AV VÅRA BILDER

VILL DU BOKA OSS

TILL DITT BRÖLLOP`?Å

SKICKA FÖRFRÅGAN